Provozní aktiv VKV – listopad 2020

Předposlední kolo PA letošního roku zůstalo na Romanovi OK1NPF. Zbylí kolegové se potýkali se zdravotními komplikacemi, ovšem odlišnými než by se dalo čekat s covidovou epidemií. Už dojezd na Zvičinu poznamenalo nepříjemné mlhavé počasí, které setrvalo po celou dobu závodu.
Obavy, že budou špatné podmínky se ale nakonec nepotvrdily, neboť již první spojení s 9A2M předznamenalo směr, který přinesl největší bodový zisk. Počáteční rozjezd opět přinesl slušný pile-up, kdy se dařila i tři spojení během jedné minuty. Značky jako E71EDK, YO5LD, YT1WP, YT3N patřily k těm nejvýživnějším. Bylo ke cti protistanic, že vytrvaly na kmitočtu, když byla některá spojení v únicích a zápis se nedařil na první dobrou. Skoro celé tři hodiny závodu se podařilo setrvat na jednom kmitočtu. Nebyl to záměr, ale pokud šla spojení na výzvu, tak nebyl důvod na odladění.
Po celou dobu bylo na boudě příjemné teplo z plynových kamínek i díky nově utěsněným oknům. Výsledkem bylo 142 spojení do 24 WWL a zisk 11832 bodů, které v tomto kole stačily na 6. místo a udržení 7. místa v celoročním hodnocení kategorie 144 MHz multi op.

Příjezd na vrchol Zvičiny v mlze
Před boudou bylo sotva vidět na antény
Roman OK1NPF v teple a pohodě na pracovišti
Přejít nahoru